5 immunrendszer romboló szokás

Sokszor a legcsekélyebb dolgokkal is képesek vagyunk rombolni a szervezetünket. Ha hiba, sérülés éri az immunrendszert, akkor tudjuk, mi következik: betegség. Nézzük meg mik az immunrendszert leginkább romboló szokásaink!

 

1. Túl sok cukor bevitel

 

Lehet enni, de ne vigyük túlzásba, a cukor ugyanis gyengíti az immunrendszert, a vércukorszint pedig megemelkedik. Vigyázzunk a feldolgozott élelmiszerekkel, az édességekkel és a cukros italokkal.

 

2. Nincs elég pihenés

 

Ha fáradtak vagyunk, a nap végére jobban kimerülünk. Ugyanez hat az immunrendszerre is. Ha nem kap elég pihenést, kimerül, és a gyengülés révén sebezhetőbbek vagyunk a vírusok és baktériumok számára.

 

3. Túl sok stressz

 

Az emberek többsége sok stressznek van kitéve, ami károsítja az immunrendszert, és ha nem figyelünk oda a lelki egyensúlyunkra, könnyen eshetünk immun gyengülés áldozatául.

 

4. Nincs napi többszöri kézmosás

 

A higiéniai szabályok az alappillérei az immunrendszernek. Különösen oda kell figyelni a nyilvánosabb helyek érintésére, az evés előtti kézmosásra, valamint a nap közbeni rendszeres kézmosásra

 

5. Nem megfelelő táplálkozás

 

Mindannyian folytatunk egy életvitelt, amihez egy rendszerezett étrend tartozik (többnyire). Ha nem táplálkozunk rendszeresen, felborul az anyagcserénk, az immunrendszer pedig bekavarodik. A rendszeresség mellett azonban figyeljünk arra is, hogy mit eszünk.

 

Forrás: www.egeszsegtukor.hu