7 újévi fogadalom, hogy boldog legyen 2016

Nem csak a körülményeken múlik, hogy sikeres leszel-e az új évben: íme 7 fogadalom, ami hozzásegít a boldog 2016-hoz.

Még nem késő megtenned újévi fogadalmaidat annak érdekében, hogy 2016 valóban sikeres év lehessen, és kitűzött céljaidat megvalósíthasd! Elég néhány apró változtatás, ami kellemes mellékhatásként még ahhoz is hozzásegít, hogy jobban érezd magad a bőrödben!

 

Lelkesedj!

 

Lelkesedés nélkül nem tudod a munkádat, a hivatásodat jól végezni! A siker felé vezető útra csak ezzel az érzelemmel léphetsz, e nélkül csak görcsös erőlködéssel teliek lesznek mindennapjaid. Ha muszájból végzed a feladataidat, már néhány óra alatt is elfáradsz, könnyebben kimerülsz, mint amikor belülről hajt a tettvágy, a lelkesedés.


Fogadd meg, hogy mától átjár a lelkesedés, örömmel végzed a munkád, örömmel végzel minden otthoni feladatot, "megfordítod" a világhoz való hozzáállásod, az unalom és elkeseredés helyett a pozitív gondolatokra és az élet örömei iránti lelkesedésre törekszel.

 

Tedd le a cigit!

 

Statisztikai adatok bizonyítják, hogy a dohányosok átlagosan két évvel élnek rövidebb életet nem dohányzó társaikhoz képest. A cigarettáról való leszokás azonban nemcsak emiatt fontos, hanem, mert jelentősen csúfítja bőrödet, elszínezi a fogaidat, kellemetlen leheletet okoz, és még sorolhatnánk negatív hatásait.


Fogadd meg, hogy leteszed a cigit, és végre ismét friss levegőt szívsz be a tüdődbe! Meg fogsz lepődni mennyi illatot és színt nem érzékeltél eddig...

 

Barátkozz!

 

A mély és őszinte baráti beszélgetések még a legnehezebb helyzetből, a legmélyebb depresszióból, és a betegségekből is képesek felrázni. Nyisd meg hát a szíved a barátság előtt, hagyj fel a zárkózottsággal, az önsajnálattal és a befelé forduló életmóddal.


Ha eddig nem találtál volna magadnak valóban megbízható barátot, fogadd meg, hogy ebben az évben kitárod magad, és életre szóló baráti kapcsolatot alakítasz ki.

 

Le a stresszel!

 

Ha gyakran ér stressz, számodra elengedhetetlenek a rendszeres légző-, illetve meditációs gyakorlatok. Szorongás közben a levegő is szorul, a lélegzetvétel akadozik, ami életkilátásaidat jelentősen rombolja. Éppen ezért végezz rendszeresen valamilyen testmozgást, amellyel levezeted a benned lévő stresszt, és amely közben tudatosan figyelsz a légzésedre is.


Fogadd meg, hogy hetente legalább kétszer tornázol, mozogsz, vagy csak sétálsz, amely közben ügyelsz a helyes légzésre. Ha teheted, próbáld ki a jógát, csodát fog tenni nemcsak testi, de lelki és szellemi szinten is!

 

Mosolyogj!

 

Köztudott, hogy nevetés boldogsághormonokat termel, egy jóízű kacagás meggyógyítja lelkedet, testedet egyaránt. Légy jó kedélyű, hiszen amellett, hogy kisugárzásodat kifejezetten kellemessé változtatod, életminőségeden javíthatsz. Ráadásul egy szívből jövő mosoly nem kerül semmibe, másoknak - és persze önmagadnak is - örömet okozhatsz ezzel.


Fogadd meg, hogy mostantól naponta mosolyogsz, vidámabban, optimistábban tekintesz az eljövendőd elé. Hidd el ezzel mások szemében is, sokkal vonzóbb, lendületesebb és fiatalosabb tűnsz majd!

 

Légy kíváncsi!

 

A kíváncsiság, a tudás és a kihívások iránt fogékony emberek agyukat, memóriájukat is jobban karban tudják tartani, mint a kevésbé érdeklődőek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig legyen olyas valami az életedben, amely iránt fogékony vagy, ami valóban érdekel, amit rendszeresen tanulsz, ami fejleszt téged.


Fogadd meg, hogy elkezdesz tanulni egy olyan dolgot, ami már régóta érdekel, vagy keresel valamit, ami felkelti az érdeklődésedet, és ezzel rendszeresen foglalkozol, tréningezed a gondolataidat.

 

Légy fegyelmezett!

 

A legfontosabb fogadalom, amit mindenképpen érdemes megtartanod az új évben, az önfegyelem. Dönts a rendszeres mozgás, az egészséges táplálkozás mellett, aludj mindennap elegendő mennyiséget, fogyassz megfelelő mennyiségű ásványvizet és kerüld az alkoholt. Mindezzel jó eséllyel csökkented szervezeted öregedési folyamatait, hangulatod napról-napról egyre jobb lesz, kiegyensúlyozottá, boldoggá válhatsz még akkor is, ha éppen egyedül élsz. Növekvő önbizalmad és kisugárzásod révén könnyebben találhatsz magadnak megfelelő társat is.


A fogadalmak megtartása csupán egy döntés, mégis életeden akár egyetlenegy megtartásával már sokat változtathatsz, és változhat az életed is...

 

Forrás: elixironline.hu