Őszi légúti betegségek

A nyári allergiás szezon ugyan lassan véget ér, ám itt az ősz, ezért vele együtt növekszik az alsó és felső légúti megbetegedések esélye.

A hidegebb hónapokkal járó vírusos megbetegedések sem csemetéinket, sem minket nem kímélve söpörnek át szervezetünkön, ezzel legyengítve immunrendszerünket. A tanítási időszak alatt még inkább óhatatlan gyermekünk védelme, hiszen könnyedén elkaphatja a nyavalyát az iskolai közösségben.

 

A felső légutak közé sorolandó az orrüreg, az orrmelléküregek (arcüreg, homloküreg), a garat és a gége. Az alsó légutak a légcső, a főhörgők, a hörgőcskék, illetve a tüdő. A légcső és a hörgők gyulladása általában vírusos eredetű betegség következménye, amely légcső, illetve hörghurut képében jelentkezik. A tüdőgyulladást leggyakrabban bakteriális fertőzés okozza, ritkán vírusos vagy gombás eredetű is lehet. A tüdőgyulladás kialakulására számos tényező hajlamosíthat, többek között a vírusos légúti betegségek, a dohányzás, krónikus tüdőbetegségek, az idős kor, legyengült immunrendszer, és bizonyos izomgyengeséggel járó kórképek. Tüdőgyulladás esetén indokolttá válhat az antibiotikumos kezelés.

 

A felső légút megbetegedéseinek 70%-át adeno, rhino, és parainfluenza vírusok okozzák. A nyálkahártyában szaporodó vírusok az érintett légutakban gyulladást, fájdalmat, fokozott nyákképződést váltanak ki. A tünetek lehetnek hirtelen fellépő elesettség érzés, fájó torok, nehéz nyelés, esetleg a fülekbe kisugárzó fájdalom, melyet gyakran rekedtség és láz is kísérhet. Ilyen esetben javasolt a több napig tartó pihenés, az orrcsepp használata, a láz csillapítása, illetve torokfertőtlenítő vagy nyákoldó alkalmazása.

 

Milyen házi praktikákat vethetünk be légúti megbetegedések esetén?

 

A gyulladás enyhítésében segítségünkre lehet a meleg mézes kamillatea, a kakukkfűtea, a lándzsás útifű vagy a fertőtlenítő hatású zsálya tea (akár ezek keveréke is). Óránként, melegen kortyolva. A zsálya tea kiválóan alkalmazható gargalizálásra is.

 

Jó szolgálatot tehetnek az immunrendszer erősítésében a következő növények is: csipkebogyó, homoktövis, echinacea, grapefruit mag kivonat, a méhpempő és a propolisz.

 

Az őszi és téli hónapokban fontos figyelmet fordítani az óránkénti szellőztetésre, valamint a használt zsebkendő azonnali kidobására, és az alapos kézmosásra. Érdemes ügyelni a táplálkozásra, s azon belül is a vitaminban gazdag élelmiszerek fogyasztására. A zöldségek és a gyümölcsök jó szolgálatot tesznek az egészség megőrzésében. A citrusfélék magas C-vitamin tartalma és savanykássága véd a baktériumokkal szemben. A mozgás és a friss levegő erősíti az ellenálló képességet, ezért lehetőleg töltsünk minél több időt a szabadban. Fogyasszunk elegendő folyadékot, és erősítsük a szervezetünket vitaminkészítményekkel. A légúti megbetegedéseknél elsősorban az immunrendszer erősítése a legfontosabb, valamint a gyulladás csökkentése és a vírusok megfékezése.

 

Ajánlatunk az immunredszer erősítésére

 

AHCC  immunerősítő

 

Az AHCC (Active Hexoze Correlated Compound - Aktív hexóz korrelációs vegyület) bizonyos gyógy gombák (basidiomycetes) micéliumtelepeinek hosszú folyamatú tenyésztéséből nyert kivonat. Alapvetően rákkezelés mellé ajánlott immunerősítő, de segíti a szervezet immunválaszát mindenfajta fertőzés esetén.

 

Az AHCC segíti a citokinek termelésének növekedését, ezáltal az immunrendszer kémiai hírvivői is nagyobb számban lesznek jelen a szervezetben. A citokin egy fehérjemolekula, amely - antigén hatására aktiválódva - a sejtek közötti információátadást és az immunreakciót szolgálja.

 

Kedvező hatások

 

  • immunitás aktiválása
  • rákellenes hatás
  • csökkenti a kemoterápia mellékhatásait
  • fertőzések elleni védelmet nyújt
  • diabétesz elleni jótékony hatása is ismert

 

Tudjon meg többet: http://ahcc.hu/

 

Forrás: szeretematestem.hu és ahcc.hu