Őszi tisztító kúra teával

Évente kétszer ajánlatos a szervezet méregtelenítését elvégezni: tavasszal és ősszel. Gyuri bácsi, a Györgytea atyja mesél.

 

A tél eleji salaktalanítással felkészülünk a vitaminhiányos, napsütésben, vagyis D-vitaminban szegény, barátságtalan, ködös és hideg napokra. Ezt a tisztító kúrát végezhetjük gyógynövények segítségével. Mindenféle tisztító kúra (léböjt, diéta) alatt ajánlatos gyógyteákat inni folyadék bevitel céljából.

 

A legjobb vértisztító gyógynövények a dió, csalán, bodza, gyermekláncfű, katángkóró, a szederlevél és az útifű. A vízhajtó növények is tisztítják a vért, például a nyírfalevél, a hársfa és a zsurló. Szintén ihatják erre a célra a réti legyezőfű vagy a körömvirág gyógyteákat.

 

Több módszerrel is végezhető a szervezet méregtelenítése: a fent említett gyógynövényekből összekeverhetnek egyenlő arányban hármat-négyet és naponta ihatnak ebből a keverékből egy csészével reggel éhgyomorra.

 

Kivételt képez a katáng és a zsurló, melyeket nem forrázással, hanem főzéssel készítünk, tehát ezeket nem lehet olyan növényekkel összekeverni, melyeket forrázni kell.

 

Ihatják a gyógyteákat felváltva is: egyik nap egyikből, másik nap másikból egy-egy csészével. Fontos, hogy mindig reggel éhgyomorra fogyasszák a teákat, akkor lesz a leghatásosabb a kúra. Készen is kapható a Gyuri bácsi–féle Tisztító tea, avagy a Csalánlevél teakeverék, keressék a Györgytea mintaboltban vagy az interneten.

 

További információ a tisztító teakeverékről

 

Forrás: http://gyorgytea.hu/hirek/oszi-tisztito-kura