Természetes stressz-csökkentő módszerek a nyugalomért

A stressz káros hatásairól rengeteg cikk és tanulmány született már, mint ahogy arról is, hogyan tehetünk ellene. Mi most újabb 8, talán kevésbé ismert módszert ismertetünk.

 

A stressznek számos negatív hatása van a szervezetünkre, szerepet játszik súlyos krónikus betegségek kialakulásában és természetesen a hétköznapokat is megnehezíti az állandó feszültség. A stresszel kapcsolatos leggyakoribb tanács az, hogy próbáljuk meg csökkenteni. De hogyan? Főleg olyan esetekben lehet helyénvaló ez a kérdés, amikor több helyen kell egyszerre megfelelnünk - ilyenkor a stressz-csökkentés csak egy újabb teljesítendő feladatnak tűnik.


Vannak időigényesebb módszerek, de olyanok is, melyekkel rövid idő alatt nagy eredményt érhetünk el!

  • Szedjünk magnéziumot és omega zsírsavakat! Mindkét étrend-kiegészítő bizonyítottan csökkenti a stresszt és a feszültségeket.
  • Az idegesebb időszakokban kortyolgassunk kamilla- vagy citromfűteát. Mindként növény nyugtató, relaxáló hatású.
  • Az édesgyökér-kivonat segít a szervezetünknek megbirkózni a stressz okozta problémákkal, nyugtató hatású és koncentrációs képességekre is pozitív hatással van.
  • Sétáljunk - de ne az edzőteremben! A konditermek hangulata motiváló, lelkesítő lehet, de egy stresszes napon a hangos zene, a sok ember és a (sajnos létező) türelmetlenség csak tovább fokozhatja a feszültséget. Ha viszont a természetben sétálunk, a környezet és a mozgás duplán megnyugtathat!
  • Masszírozzuk meg magunkat! Öt perc is elég, hogy a kellemes, simogató mozdulatoknak hála csökkenjen a feszültség. Masszírozzuk át a tenyerünket és az ujjainkat, illetve gyúrjuk át a vállunkat és a nyakunkat.
  • Lazítsuk el az állkapcsunkat! Stresszes helyzetben bizonyos testrészeink érezhetően megfeszülnek - ilyen az állunk is. Ha arra koncentrálunk, hogy ezeket ellazítsuk, könnyebben megbirkózunk az idegeskedéssel. Más testrészeink ellazításában pedig segít, ha néhány perc alatt alaposan "kirázzuk" őket.
  • Bízzunk az illatok erejében! A levendula, a rózsa, a bazsalikom és a babér is nyugtató hatású! Az illóolajat cseppentsük sóra, így tegyük bele egy kis üvegbe - könnyebb és biztonságosabb szállítani, a hatása viszont ugyanolyan!
  • Bámuljunk ki az ablakon! Távolodjunk el kicsit a problémáktól, koncentráljunk a tájra vagy a felhőkre. Ez nemcsak nyugtató hatású, de a szemünket és az agyunkat is pihenteti!

 

A shiitake gyógygombából készült AHCC szedése ajánlott hosszas stresszes állapot fennállása esetén. Ha szeretné testi egészségét megerősíteni a stresszel szemben, kattintson és tájékozódjon az AHCC-ről!

 

Forrás: https://www.hazipatika.com/eletmod/termeszetes_gyogymodok/cikkek/termeszetes_modszerek_a_nyugalomert/20130307105236