Tudjon meg többet a Siitake gombáról!

Összegyűjtöttünk néhány információt a Siitake gombáról, ami az AHCC táplálékkiegészítő alapanyaga.

 

A siitake (Lentinula edodes) gyógyhatású gombafaj. Tumorgátló és a vérkeringési zavarokat enyhítő hatású. Egyes források szerint a legrégebbi termesztett gombafaj. Japánban és Kínában már mintegy 2000 éve termesztik, mára világszerte elterjedt. A csiperke és a laskagomba után a legnagyobb mennyiségben termesztett gomba: évente mintegy 600 000 tonnát termelnek belőle, főleg Kelet-Ázsiában.

 

Őshazája a Távol-Kelet (Kína, Japán, Korea, Nepál, Thaiföld, a Fülöp-szigetek, Új-Guinea, Vietnam). Holt faanyagokon él, eredetileg főleg a pasaniafa (Pasania cuspidata) anyagán, de miután másutt is termeszteni kezdték (például Európában) kiderült, hogy a bükk, a tölgy vagy a gesztenye fáján is megél.

 

A gombából először a Csikahara professzor vezette kutatócsoport vonta ki a tumorgátló hatású poliszacharida lentinant, egy b-D-glukánt, amely máig a világ legjobban ismert gombából származó rákellenes hatású vegyülete. Hatását úgy fejti ki, hogy ismert káros mellékhatás nélkül serkenti a szervezet immunrendszerének működését. Emiatt kísérleteznek az AIDS gyógyításában való felhasználásában is. A gombából egyéb rákgátló poliszacharidákat is kivontak. A siitake mindemellett bakteriosztatikus hatású is, gátolja több baktériumfaj szaporodását.

 

TUDJON MEG TÖBBET AZ AHCC JÓTÉKONY HATÁSAIRÓL! KATTINTSON AZ INFORMÁCIÓKÉRT!

RENDELJE MEG AZ AHCC-T MOST! KATTINTSON A VÁSÁRLÁSÉRT!